Fosta conducere a SIS, responsabilă de dubla identitate a lui Plahotniuc? Dodon cere explicații
Full Article 2 minutes read

Fosta conducere a SIS, responsabilă de dubla identitate a lui Plahotniuc? Dodon cere explicații

În 2018, Serviciul de Informații și Securitate a emis dispoziția de eliberarea a două identități suplimentare pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova. Un pașaport a fost emis pe numele Novac Vladislav Vladimir, care ar aparține fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Cea de-a doua identitate a fost emisă pe numele Reznic Alexandru Mihai, despre care șeful statului spune că nu este nici polician, nici funcționar public și nici membru de partid. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon astăzi, 4 decembrie, după ședința Consiliului Superior de Securitate. 

Potrivit șefului statului, Serviciul de Informații și Securitate este organul care vine cu inițiativa de eliberare a dublei identități. Acest lucru se face pentru chestiuni legate de securitatea națională sau pentru agenții sub acoperire. Ulterior, Agenția Serviciii Publice este cea care eliberează setul de acte.

„S-a confirmat că în anul 2018, conducerea SIS-ului a inițiat eliberarea a două identități suplimentare pentru doi cetățeni ai Republici Moldova. Au fost perfectate pe data de 29 iulie 2018 pe numele Novac Vladislav Vladimir și pe 21 august pe numele Reznic Alexandru Mihai”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai comunicat că nu poate spune cine este deținătorul celei de-a doua identități. Acesta a declarat că deținătorul nu este o persoană publică sau membru de partid.

Igor Dodon a precizat că Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și sub numele Novac Vladislav Vladimir. De asemenea, Dodon a mai spus că aceste identități nu au fost utilizate pentru a părăsi Republica Moldova

Pe acest caz, Procuratura Generală a inițiat un dosar pentru a aflat de la fosta conducere a SIS, care au fost argumentele pentru eliberarea acestor două identități.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: