„Îmi cer scuze”. Reacția ministrului Muncii la cazul femeii cu nevoi speciale, obligată să obțină un act pierdut de Asistența Socială
Full Article 2 minutes read

„Îmi cer scuze”. Reacția ministrului Muncii la cazul femeii cu nevoi speciale, obligată să obțină un act pierdut de Asistența Socială

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a reacționat la cazul femeii cu nevoi speciale, obligată să treacă din nou comisia medicală după ce Asistența Socială a pierdut actul care-i permite să folosească transportul, inclusiv transportul public gratuit. Oficialul și-a cerut scuze și a menționat că va solicita soluționarea problemei. 

În ajun, ofițerul de programe la Center for International Private Enterprise Elena Rățoi a povestit pe rețelele de socializare o situație cu care este nevoită să se confrunte, în calitate de persoană cu nevoi speciale. Ea a spus că după ce Direcția Asistență Socială a pierdut documentul care atestă că are dreptul să utilizeze transportul, a fost înștiințată că trebuie să efectueze din nou procedura pentru stabilirea gradului de dizabilitate pentru a obține actul respectiv.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a asigurat-o pe femeie că va solicita să fie soluționată problema.

„Elena, îmi pare rău și îmi cer scuze. Voi solicita clarificări și soluționarea problemei cât de curând”, a scris oficialul, la postarea femeii pe rețelele de socializare.

Amintim că Elena Rățoi a povestit că Direcția Asistență Socială a sectorului Râșcani din capitală i-a pierdut Concluzia privind necesitatea deservirii cu transport, un document care confirmă dreptul de utiliza transportul, inclusiv transportul public gratuit, pentru persoanele cu nevoi speciale. Femeia a relatat că după ce a convins cu greu instituția că este datoria lor să restabilească actul, aceasta a făcut o solicitare în acest sens către Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă (CNDDCM). Totuși, ulterior, femeia a fost anunțată de CNDDCM că pentru a putea primi actul trebuie să efectueze iarăși procedura pentru stabilirea gradului de dizabilitate.

„Unde e digitalizarea despre care vorbim? În toate acele instituții nu era o copie a actului păstrată undeva? Despre ce determinare a gradului de dizabilitate vorbim? Ei chiar cred că eu o să mă „însănătoșesc” vreodată? De ce eu trebuie să pierd timp și nervi și să trec nu mai știu ce proceduri pentru o eroare a unei instituții publice? Despre atitudinea angajaților/-telor din aceste structuri în genere ar fi o postare separată”, menționa femeia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: