În iulie, Centrala de la Cuciurgan va asigura 98% din necesarul de consum al malului drept. Cât vom plăti pentru lumina din Transnistria
Full Article 50 second read

În iulie, Centrala de la Cuciurgan va asigura 98% din necesarul de consum al malului drept. Cât vom plăti pentru lumina din Transnistria

Centrala de la Cuciurgan va asigura, în luna iulie, 98% din necesarul de consum al malului drept. Energocom anunță că a coordonat în acest sens, împreună cu MGRES, graficul de furnizare a energiei electrice pentru iulie, în baza contractului existent, valabil până în septembrie curent. Prețul de achiziție rămâne neschimbat.

Potrivit sursei citate, cantitatea de energie electrică care urmează a fi achiziționată de la MGRES acoperă 98% din necesarul de consum al malului drept, ceea ce constituie aproximativ 314 mii MWh. Restul necesarului de energie, pentru luna iulie, urmează a fi achiziționat de pe OPCOM.

Amintim că, pe 31 martie, Energocom a semnat un nou contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană, pe un termen de 6 luni. Reprezentanții Chișinăului au reușit să negocieze un preț mai mic – 66 dolari/MWh comparativ cu 73 de dolari cât era până atunci.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: