„În prag de catastrofă ecologică”. Primarul Ion Ceban a depistat sursa mirosului neplăcut din capitală
Full Article 2 minutes read

„În prag de catastrofă ecologică”. Primarul Ion Ceban a depistat sursa mirosului neplăcut din capitală

În cele trei lacuri de depozitare a nămolului din capitală sunt circa 500 000 de m3 de nămol care s-au acumulat în perioada anilor 2009-2010. Mai mult, în cele 112 geotuburi, are au fost o soluţie temporară, până în anul 2018, în prezent sunt stocate circa 58 000 m3 de nămol, geotuburile fiind conservate din motiv că nu mai există spațiu de stocare. Precizările au fost făcute de primarul Ion Ceban, care a efectuat marți, 4 februarie, o vizită în regiune, împreună cu conducerea întreprinderii Apă Canal.

Capitala este în prag de o catastrofă ecologică din cauza iresponsabilității autorităților municipale de până acum.În…

Geplaatst door Ion Ceban op Dinsdag 4 februari 2020

„Soluția găsită pentru o perioadă scurtă se întinde de câțiva ani. În prezent trebuie să găsim urgent o ieșire din situația creată, pentru a nu avea parte de o catastrofă epidemiologică”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, edilul a anunțat că, până la 1 martie, Apă-Canal Chișinău, în urma consultărilor cu experții străini, va veni cu un plan pentru lichidarea mirosurilor neplăcute și evitarea agravării situației.

Amintim că, în data de 29 ianuarie, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că la stația de epurare din Chișinău vor fi efectuate verificări de către un grup de experți din Sankt Petersburg. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: