În premieră, Campionatul Mondial de Fotbal 2030 se va desfășura pe teritoriul a șase țări de pe trei continente
Full Article 2 minutes read

În premieră, Campionatul Mondial de Fotbal 2030 se va desfășura pe teritoriul a șase țări de pe trei continente

În premieră, Campionatul Mondial de Fotbal din 2030 se va desfășura în șase țări de pe teritoriul a trei continente. Decizia a fost luată de Consiliul Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA) pe 4 octombrie.

Potrivit FIFA, meciurile Cupei Mondiale 2030 să se desfășoare în toate țările care au depus cereri pentru a-l găzdui. Astfel, competiția fotbalistică va avea loc în Argentina, Spania, Portugalia, Uruguay, Paraguay și Maroc.

Trei meciuri vor avea loc în America de Sud. Meciul de debut va avea loc în Uruguay, în cadrul căruia va juca naționala de fotbal a țării respective. Același regulă este valabilă și pentru primele meciuri ale echipelor naționale ale Argentinei și Paraguayului. Celelalte meciuri ale turneului vor fi împărțite de Spania, Portugalia și Maroc.

Președintele Confederației Sudamericane de Fotbal Alejandro Dominguez a salutat public decizia FIFA.

Noi am crezut. Cupa Mondială din 2030 va debuta acolo unde a început totul. Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui meciurile de deschidere ale Cupei Mondiale aniversare”, a scris Alejandro Dominguez pe X (fostul Twitter).

În anul 2030 se vor împlini 100 de ani de la desfărșurarea primei ediții a Cupei Mondiale de fotbal. Aceasta a avut loc în Uruguay, în 1930.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: