Kia, Dacia și Toyota. Top mărci auto noi înmatriculate anul trecut în Moldova
Full Article 1 minutes read

Kia, Dacia și Toyota. Top mărci auto noi înmatriculate anul trecut în Moldova

Pe parcursul anul 2023, în Registrul de stat al transporturilor au fost înmatriculate (primar) 46032 de autoturisme, ceea ce este cu 27% mai mult decât în anul 2022 (când au fost înmatriculate 31391 de autoturisme). Sunt datele publicate de Agenția Servicii Publice, care a dezvăluit și topul celor mai populare mărci auto noi. Podiumul liderilor îl ocupă mărcile Kia, Dacia și Toyota.

Din numărul total de autoturisme, înmatriculate primar, 5917 au fost fabricate în anul 2023; 2796 – în 2022; 1202 – în 2021; 2025 – în 2020, iar 34091 au fost fabricate până în anul 2020.

Top mărci auto noi înmatriculate în Moldova în 2023

Clasamentul mărcilor de autoturisme noi (anul fabricării 2022 – 2023), preferate de cetățenii Republicii Moldova:

☑️KIA SPORTAGE
☑️DACIA (DUSTER / SANDERO / LOGAN)
☑️TOYOTA (RAV 4 / YARIS CROSS / COROLLA)
☑️SKODA (KODIAQ / KAROQ / SUPERB)
☑️SUZUKI VITARA
☑️PEUGEOT (3008)
☑️HYUNDAI TUCSON
☑️RENAULT EXPRESS
☑️GEELY ATLAS COOLRAY/PRO
☑️HAVAL H6
Informații privind serviciile de înmatriculare ale transportului, adresele juridice ale subdiviziunilor de înmatriculare a transportului găsiți aici: https://www.asp.gov.md/ro/contacte/subdiviziuni-teritoriale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: