La Ungheni va fi construită o fabrică nouă de covoare. Alaiba anunță investiții de peste 35 de milioane de euro și 250 locuri de muncă
Full Article 1 minutes read

La Ungheni va fi construită o fabrică nouă de covoare. Alaiba anunță investiții de peste 35 de milioane de euro și 250 locuri de muncă

O nouă fabrică de covoare va fi construită la Ungheni*. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, investiția se ridică la peste 35 milioane euro.

Potrivit ministrului Economiei, fabrica de covoare urmează să fie construită de compania moldo-belgiană-olandeză „Euro Carpet”, care își extinde activitatea în Moldova. Astfel, la Ungheni ar urma să fie create cel puțin 250 de locuri de muncă noi, a precizat Alaiba.

„Scopul nostru e să ajutăm fiecare investitor, local sau străin, să depășească orice barieră birocratică, să creeze locuri de muncă și să-și dezvolte afacerea”, a spus ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Potrivit oficialului, în prezent, „Euro Carpet” exportă 85% din ceea ce produce, principalele destinații fiind UE și SUA.

Amintim că la Ungheni există deja o fabrică renumită de covoare – Covoare Ungheni. Aceasta are o istorie de 40 de ani și numără circa 400 de angajați.

*Erată. În versiunea inițială a știrii, autorul a indicat în mod greșit o altă locație. Ne cerem scuze pentru confuzie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: