Lavrov, boicotat la summitul G20? Fotografia tradițională de grup a fost anulată
Full Article 2 minutes read

Lavrov, boicotat la summitul G20? Fotografia tradițională de grup a fost anulată

La summitul G20 din Indonezia a fost anulată tradiționala fotografie comună a tuturor participanților. Despre acest lucru scrie agenția de presă Kyodo cu referire la autoritățile Indoneziei.  

Potrivit Kyodo, decizia a fost luată din cauza refuzului liderilor unor țări de a fi în cadru cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

TASS menționează că este pentru prima dată când este anulată tradiționala fotografie în formatul G20.

O situație similară s-a întâmplat și în cadrul reuniunii miniștrilor de externe G20 care a avut loc în iulie. Atunci, Kyodo scria că a fost anulată efectuarea fotografiei pe motiv că reprezentanții unor țări au refuzat să apară în imagine cu Lavrov. „În ceea ce privește întâlnirile cu mine, declarațiile că nu vor să se fotografieze cu mine: nu am invitat pe nimeni să se fotografieze”, a spus atunci oficialul rus.

Summitului G20 are loc în perioada 15-16 noiembrie. Săptămâna trecută, Federația Rusă a anunțat că președintele Vladimir Putin nu va merge la summit, iar delegația rusă va fi reprezentată de Lavrov.

Bloomberg a scris că o astfel de decizie „va permite lui Putin să evite confruntarea cu liderii mondiali, în special cu Joe Biden care l-a numit pe președintele rus „criminal de război””.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski va participa la summit în format online. Anterior, Zelenski a declarat că nu va susține declarații în cadrul summitului dacă Putin va fi prezent acolo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: