Lavrov: Există un pericol real să înceapă al treilea război mondial
Full Article 2 minutes read

Lavrov: Există un pericol real să înceapă al treilea război mondial

Există un pericol real să înceapă al treilea război mondial. Declarația a fost făcută de către ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu publicat pe 25 aprilie.

În același timp, șeful diplomației ruse a subliniat că Rusia consideră că un război nuclear este inadmisibil.

Este poziția noastră principială, reieșim din ea și desigur nu aș vrea ca acum, când riscurile sunt foarte și foarte substanțiale, tare nu aș vrea ca aceste riscuri să se amplifice artificial, iar astfel de doritori sunt mulți. Pericolul este serios, este real, nu trebuie subapreciat”, a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a mai spus că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski ar face declarații contradictorii.

Ceea ce Vestul percepe drept o prezentare plină de talent a intereselor sale, este un lucru specific. Dacă privești îndeaproape talentele lui, intri în esența lucrurilor pe care le spune, găsiți mii de contradicții”, a mai spus Lavrov.

Oficialul rus a mai spus că războiul se va încheia cu semnarea unui acord de pace, însă prevederile documentului vor depinde de situația pe câmpul de luptă. La fel, Lavrov a acuzat Occidentul că ar „încălca dreptul Rusiei de a-și apăra propriile frontiere și teritorii, acolo unde sunt supărați rușii”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: