Lavrov nu mai poate ajunge în Serbia. Trei țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus
Full Article 2 minutes read

Lavrov nu mai poate ajunge în Serbia. Trei țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și-a anulat vizita în Serbia, după ce țările din jur și-au închis spațiul aerian pentru avionul oficialului din Rusia. 

Potrivit Reuters, Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru au impus interdicția de zbor ministrului din Federația Rusă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a confirmat că avionului ministrului Serghei Lavrov i-a fost interzisă intrarea în spațiul aerian al țărilor din jurul Serbiei, scrie TASS.

„Vorbiți despre deschiderea canalelor de comunicare, dar în urmă cu o oră țările din jurul Serbiei au închis spațiul aerian pentru avionul lui Serghei Lavrov. (…) Este un alt canal închis de comunicare”, a spus Zaharova.

UE și Regatul Unit au impus o interdicție de zbor pentru avioanele rusești – inclusiv cele private ale oligarhilor – la câteva zile după invazia din 24 februarie. Serbia nu s-a alăturat acestor sancțiuni ale UE împotriva Rusiei.

La fel ca multe alte țări europene, Serbia se bazează pe gazul rusesc. Președintele rus Vladimir Putin și omologul său sârb Aleksandar Vucic au convenit luna trecută că Rusia va continua să furnizeze gaze naturale Serbiei, în timp ce alte țări au fost izolate pentru că au refuzat să plătească gazul rusesc în ruble.

În Serbia, Lavrov urma să aibă discuții cu președintele Aleksandar Vucic.

Serghei Lavrov se află pe lista de sancţiuni a Occidentului în contextul războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: