VIDEO Spania va deschide la Chișinău un oficiu diplomatic. Prima vizită oficială a unui premier spaniol în Moldova
Full Article 2 minutes read

VIDEO Spania va deschide la Chișinău un oficiu diplomatic. Prima vizită oficială a unui premier spaniol în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit în vizită pe premierul Spaniei Pedro Sanchez, cu prilejul vizitei efectuate de oficialul spaniol la Chișinău. Oficialul de la Madrid a anunțat că la Chișinău va fi deschisă o misiune diplomatică a Spaniei.

Maia Sandu a mulțumim conducerii de la Madrid pentru sprijinul acordat R. Moldova, dar și comunității de moldoveni stabiliți în aceast țară.

Moldova și Spania au multe lucruri în comun. Avem o comunitate importantă de moldoveni stabiliți în Spania, sunt legături prețioase pe care trebuie să le cultivăm. (…) Mulțumim Spaniei pentru decizia de a reloca 2000 de refugiați ucraineni în Spania. Suntem recunoscători, totodată, asociațiilor de caritate care au transmis 30 de tone de ajutoare umanitare pentru refugiații stabiliți în Moldova”, a declarat Sandu.

Șefa statului a amintit de cererea Chișinăului privind aderarea la UE: „Știm că parcursul european al Moldovei va fi lung și complex, nu căutăm scurtături. Dorim să fim apreciați după rezultatul muncii noastre. Moldova este o țară europeană, vorbim una dintre limbile oficiale ale UE. (…) Nicio țară nu se poate dezvolta în izolare, fără cooperare cu alte țări. Moldova prețuiește relațiile construite timp de 30 de ani cu Regatul Spaniei. Dezvoltarea are nevoie de pace, țările libere trebuie să facă totul pentru a opri agresiunea Rusiei în Ucraina”.

La rândul său, premierul spaniol a menționat că este onorat de a fi primul șef de guvern de la Madrid care vizitează Moldova. Acesta a anunțat că la Chișinău va fi deschis un oficiu diplomatic al Spaniei.

„Vreau să transmis un mesaj foarte puternic de sprijin de solidaritate pentru autoritățile și poporul R. Moldova. Spania este alături de Moldova și susține integritatea țării în limitele cunoscute internațional. Suntem deciși să vă susținem pentru a depăși această criză dramatică și în cadrul UE. Vom deschide un oficiu diplomatic la Chișinău, cu ideea de a dezvolta și mai bine relațiile noastre bilaterale”, a declarat Pedro Sanchez.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: