Maia Sandu explică de ce premierul Recean a împărțit ziare de partid: „Noi, în R. Moldova, insistăm să facem politică corectă”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu explică de ce premierul Recean a împărțit ziare de partid: „Noi, în R. Moldova, insistăm să facem politică corectă”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a răspuns criticilor cu privire la faptul că, recent, prim-ministrul Dorin Recean a participat la o acțiune organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și a împărțit ziare electorale. Șefa statului a precizat că nu vede o problemă, dimpotrivă, este o acțiune democratică.

În timpul sesiunii de întrebări-răspunsuri din cadrul Moldovan-American Convention, care a avut loc, pe 13 mai, la Chicago, SUA, unul dintre participanți a criticat faptul că premierul țării Dorin Recean a împărțit broșuri PAS. În replică, președinta Republicii Moldova a răspuns că nu vede o problemă.

De ce vă deranjează? Cum funcționează democrația în SUA? Ca să înțeleg de ce vă deranjează. Care este problema dacă dl prim-ministru le vorbește cetățenilor, pentru că are această funcție faptului că cetățenii au votat pentru o forță politică. Și dl prim-ministru este obligat, la fel ca toți ceilalți pentru care au votat cetățenii și sunt în funcții de răspundere, să le răspundă cetățenilor despre ce fac în fiecare zi. Ei ies în stradă și le vorbesc despre ce fac și îi ascultă în raport cu problemele cu care aceștia se confruntă. Asta înseamnă democrație”, a răspuns Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că activitatea a avut loc în timpul liber al prim-ministrului și că este o acțiune democratică.

„Domnul prim-ministru nu merge în stradă în zi de muncă, ci în timpul de odihnă. A fost important să clarificăm ce înseamnă democrație. Noi avem multă manipulare și dezinformare acasă. Noi, în Republica Moldova, insistăm să facem politică corectă. După atâția ani de discreditare a democrației. Când aveam partide care, cu bani murdari, umblau și cumpărau voturi. Încă mai avem câteva care încearcă să facă acest lucru, inclusiv acum. Noi trebuie să înțelegem și să insistăm ca lucrurile să se facă corect. Să comunicăm cu oamenii în fiecare zi. Doar așa vom putea construi o societate cu adevărat liberă”, a conchis șefa statului.

***

Pe 26 martie, într-o zi de weekend, prim-ministrul Dorin Recean s-a alăturat unui grup de deputați PAS și a împărțit ziare de partid trecătorilor din sectorul Ciocana al capitalei. Purtătorul de cuvând al Guvernului Daniel Vodă a explicat trei zile mai târziu că astfel de acțiuni reprezintă o platformă de socializare cu cetățenii și că astfel de evenimente vor fi organizate și pe viitor.

Maia Sandu explică de ce premierul Recean a împărțit ziare de partid: „Noi, în R. Moldova, insistăm să facem politică corectă”

PAS

Maia Sandu explică de ce premierul Recean a împărțit ziare de partid: „Noi, în R. Moldova, insistăm să facem politică corectă”

PAS


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: