Maia Sandu invită conducerea PDM la discuții. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu invită conducerea PDM la discuții. Ce s-a întâmplat?

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu a invitat conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) sau întreaga fracțiune a formațiunii la o întâlnire. Într-o postare nocturnă pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a precizat că discuțiile se vor axa pe subiectul necesității modificării Acordului de împrumut în sumă de 200 mln de euro cu Federația Rusă, care urmează să fie examinat astăzi în parlament.

„Pornind de la riscurile majore pe care le comportă ratificarea în forma actuală a Acordului de împrumut cu Federația Rusă, invit conducerea sau toată fracțiunea Partidului Democrat la o întâlnire mâine, 23 aprilie, la ora 9.00 sau la altă oră convenabilă, pentru a discuta aceste riscuri și necesitatea modificării Acordului de împrumut înainte de a fi votat de Parlament. PAS este extrem de îngrijorat de consecințele pe care le poate avea ratificarea Acordului în forma actuală pentru datoria externă a țării. Formatul ședinței va fi convenit cu Igor Grosu, Președintele fracțiunii PAS în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în postarea liderului PAS.

Pornind de la riscurile majore pe care le comportă ratificarea în forma actuală a Acordului de împrumut cu Federația…

Geplaatst door Maia Sandu op Woensdag 22 april 2020

Amintim că astăzi, la ora 10:00, se va desfășura ședința plenară a parlamentului. Printre subiectele care urmează să fie examinate este și procedura de ratificare a acordului de împrumut cu Federația Rusă, prin care Republica Moldova urmează să beneficieze de un credit în mărime de 200 mln de euro.

Proiectul pentru ratificarea acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse cu privire la acordarea unui împrumut financiar de stat a fost aprobat de către cabinetul de miniștri în data 21 aprilie. Potrivit autorităților, acest acord nu prevede nici comision de nedebursare a mijloacelor bănești din împrumut, nici comision pentru debursarea acestui împrumut, dar prevede posibilitatea rambursării împrumutului în orice moment oportun, dacă va exista această posibilitate înainte de termen.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: