Marcela Paladi vrea să fie consilier în CMC, pe listele PLDM: Am acceptat invitația lui Vlad Filat
Full Article 4 minutes read

Marcela Paladi vrea să fie consilier în CMC, pe listele PLDM: Am acceptat invitația lui Vlad Filat

Marcela Paladi, tânăra care și-a pierdut ambele picioare în accidentul de pe Viaduct, a anunțat despre decizia de a candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) la alegerile din data de 5 noiembrie 2023. Va merge în alegeri pe lista de candidați ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru că este unicul partid din care a făcut parte vreodată, a spus ea. „Merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluţiona problemele oamenilor”, a comunicat Marcela Paladi, pe 6 octombrie. 

În aceste zile, după lungi cugetări, am luat o decizie despre care consider că este corect să vă anunţ personal. După cum bine ştiţi, în urma cumplitei tragedii prin care am trecut în luna februarie a anului trecut, viaţa mea s-a schimbat în totalitate. De fapt, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, practic a trebuit să-mi iau viaţa de la zero. În ultimele șapte luni, am privit viaţa cu alţi ochi decât până acum, am înţeles că lucruri cărora până mai ieri nu le atrăgeam mare atenţie, de fapt reprezintă probleme serioase. Lipsa unei rampe de acces într-un edificiu sau altul, pavajul pus necalitativ, o bordură nelalocul ei, pietre pe trotuare etc. – toate acestea pentru oameni ca mine sunt probleme”, a scris Marcela Paladi, pe rețelele de socializare.

Prin urmare, ea a anunțat despre decizia de a candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău.

Cred că v-aţi convins deja că eu sunt omul acţiunii şi, când văd o problemă, în loc să mă plâng, prefer să o soluţionez. De aceea, vă anunţ despre decizia mea de a candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău în alegerile din data de 5 noiembrie 2023. Vreau să vin în Consiliu nu pentru a face politică, ci pentru a mă implica activ în transformarea Chişinăului într-un oraş prietenos, confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale. Cu aceasta mă voi ocupa zi de zi”, a adăugat ea.

Va merge în alegeri pe lista de candidați ai PLDM pentru că este unicul partid din care a făcut parte vreodată, a spus ea.

Am ales să merg în alegeri pe lista de candidaţi a Partidului Liberal Democrat din Moldova, dând curs invitației Dlui Președinte, Vlad Filat. Și acest lucru nu este întâmplător. PLDM este unicul partid din care am făcut parte vreodată. M-am alăturat PLDM-ului cu ani în urmă, fiind membră activă a tineretului liberal-democrat. Cunosc bine această echipă, ştiu ce scopuri are şi ele consună perfect cu scopurile mele. Dar merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluţiona problemele oamenilor. Sunt sigură că voi beneficia de suportul plenar al colegilor liberal-democraţi, dar și altor consilieri în implementarea tuturor acelor idei cu care merg în Consiliul Municipal Chişinău”, a conchis ea.

 

UPDATE: Liderul PLDM Vlad Filat a explicat ce l-a determinat să o invite pe Marcela Paladi să se alăture echipei PLDM în alegerile din această toamnă. Politicianul a spus că tânăra l-a impresionat prin puterea și determinarea cu care a făcut față greutăților și s-a arătat convins că aceasta va putea aduce „schimbări pozitive” în societate.

***

Accidentul în care Marcela Paladi și-a pierdut ambele picioare a avut loc pe Viaduct, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2023. Tânăra era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Ea intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă.

La sfârșitul lui aprilie, Marcela Paladi a anunțat că se află, împreună cu sora sa, în drum spre Germania, acolo unde urmează să beneficieze de proteze de ultimă generație. Pe 2 iunie, tânăra a publicat un video, în care demonstra cum încearcă să învețe să meargă din nou cu noile proteze.

Pe 1 octombrie, Marcela Paladi și părinții copiilor uciși în accidentele rutiere din Moldova au organizat un marș în centrul Chișinăului. Aceștia au cerut autorităților să înăsprească sancțiunile pentru șoferii care conduc fără permis, în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: