Vlad Filat explică de ce a invitat-o pe Marcela Paladi să se alăture PLDM în alegeri: „Știu cum este să trăiești senzația că ai pierdut totul”
Full Article 3 minutes read

Vlad Filat explică de ce a invitat-o pe Marcela Paladi să se alăture PLDM în alegeri: „Știu cum este să trăiești senzația că ai pierdut totul”

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, în care a explicat ce l-a determinat să o invite pe Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără ambele picioare în tragicul accident de pe Viaduct, să se alăture echipei PLDM în alegerile din această toamnă. Politicianul susține că tânăra l-a impresionat prin puterea și determinarea cu care a făcut față greutăților și se arată convins că aceasta va putea aduce „schimbări pozitive” în societate.

„Știu din experiență proprie cum este să trăiești senzația că ai pierdut totul și să simți că viața nu mai are sens. (…) Astfel de oameni (nr. red: Marcela Paladi) sunt cei care pot schimba cu adevărat lucrurile în țara noastră. Vreau să-i mulțumesc că a acceptat propunerea de a se implica în schimbarea pe care o dorim cu toții și pentru curajul pe care-l arată. (…) Întotdeauna am crezut că un lider adevărat trebuie să identifice oameni cu potențial, să le ofere susținere și să îi încurajeze să își realizeze proiectele în beneficiul societății”, a scris Vlad Filat pe o rețea de socializare.

De menționat că Marcela Paladi a anunțat pe 6 octombrie că a decis să candideze la funcția de consilier în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) la alegerile din data de 5 noiembrie 2023. Ea a declarat că va merge în alegeri pe lista de candidați ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) „pentru că este unicul partid din care a făcut parte vreodată”. „Merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluționa problemele oamenilor”, a precizat ea. Detalii – AICI.

Reamintim că accidentul în care Marcela Paladi și-a pierdut ambele picioare a avut loc pe Viaduct, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2023. Tânăra era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Ea intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă. Tânăra s-a recuperat, mai multe luni, la o clinică din Germania.

Pe 1 octombrie, Marcela Paladi și părinții copiilor uciși în accidentele rutiere din Moldova au organizat un marș în centrul Chișinăului. Aceștia au cerut autorităților să înăsprească sancțiunile pentru șoferii care conduc fără permis, în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: