Marina Ovsiannikova a fost eliberată, însă riscă sancțiuni pentru discreditarea armatei ruse
Full Article 2 minutes read

Marina Ovsiannikova a fost eliberată, însă riscă sancțiuni pentru discreditarea armatei ruse

Marina Ovsiannikova, fosta angajată a postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, care a fost reținută, pe 17 iulie, în timpul unei plimbări în suburbia Moscovei, a fost eliberată. 

În jurul miezului nopții, presa din Rusia a publicat informația privind eliberarea Marinei Ovsiannikova. Pe numele acesteia a fost întocmit un proces verbal pentru „discreditarea forțelor armate rusești”. Informația a fost confirmată de către avocatului „OVD-Info” Dmitrii Zahvatov.

Ovsiannikova a precizat pentru presă că procesul-verbal a fost întocmit din cauza faptului că a spus că „războiul este tentativa lui Putin de a păstra puterea”.

***

Acum două zile, jurnalista a protestat în apropierea Kremlinului. Aceasta s-a lăsat fotografiată în timp ce ținea în mâini o pancartă cu mesajul „Putin – ucigaș, soldații lui – fasciști”. De asemenea, ea a lipit câteva fotografii cu copiii ucraineni uciși în timpul războiului.

Anterior, Ovsiannikova a declarat pentru publicația Sota că pe numele său a fost inițiat un dosar administrativ pentru „discreditarea armatei ruse”.

Marina Ovsiannikova a devenit celebră după ce, pe 14 martie, în timpul principalului jurnal al zilei de la postul de televiziune „Pervîi Kanal” a apărut în emisie directă, în spatele prezentatoarei, cu o pancartă pe care scria: „Opriți războiul. Nu credeți propagandei. Aici sunteți mințiți”. Concomitent, Ovsiannikova a publicat pe internet o adresare video în care a chemat rușii să protesteze față de agresiunea rusă din Ucraina. Ulterior, ea a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble pentru chemări la proteste ilegale.

Ovsiannikova s-a concediat de la „Pervîi Kanal”, iar următoarele câteva luni le-a petrecut în afara țării, inclusiv în Ucraina. Timp de trei luni a fost stagiară a publicației germane Die Welt. La începutul lunii mai, ea a fost observată în Republica Moldova, unde a făcut un reportaj despre refugiații ucraineni.

La începutul lunii iulie, jurnalista a anunțat că se întoarce în Rusia, pentru a lupta pentru custodia fiicei sale minore, tatăl căreia insistă ca aceasta să locuiască cu el. Fostul său soț lucrează la postul de televiziune Russia Today.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: