„Nu vreau să părăsesc Rusia, sunt patriotă”. Jurnalista de la Pervîi Kanal a refuzat oferta lui Macron
Full Article 2 minutes read

„Nu vreau să părăsesc Rusia, sunt patriotă”. Jurnalista de la Pervîi Kanal a refuzat oferta lui Macron

Jurnalista postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, care a ajuns cunoscută în toată lumea după ce a întrerupt transmisiunea principalului buletin de știri al zilei cu un mesaj anti-război, a refuzat să beneficieze de azil politic în Franța. Într-un interviu pentru o publicație germană, aceasta a spus că nu intenționează să plece din Rusia.

Președintele francez i-a propus azil politic jurnalistei din Rusia care a spart cenzura de la un post de televiziune cu acoperire federală.

„Nu vreau să îmi părăsesc țara. Sunt patriotă, iar fiul meu și mai mult. Nu vrem să plecăm în niciun caz”, a declarat Marina Ovsiannikova pentru Der Spiegel.

Amintim că, pe 14 martie, angajata postului de televiziune rus „Pervîi Kanal” a întrerupt principalul buletin al știrii, invindu-se pe neașteptate în spatele moderatoarei cu o pancartă pe care era scris: „Opriți războiul, nu credeți propagandei. Aici sunteți mințiți”. Înainte de asta, aceasta a publicat o adresare video pe pagina sa de Facebook.

După ce a fost arestată, jurnalista a fost amendată cu 30 000 ruble (circa 250 de dolari) şi apoi eliberată. Cu toate acestea, ea riscă în continuare o urmărire penală şi o pedeapsă cu până la 15 ani de închisoare, dacă procurorii vor decide că faptele sale cad sub incidența noii legi adoptate, cu privire la „răspândirea informațiilor false despre acțiunile armatei ruse”.

„Este un război împotriva unui popor frate! Nicio persoană sănătoasă nu poate accepta acest lucru”, a mai declarat jurnalista născută la Odesa, în Ucraina, dintr-un tată ucrainean şi o mamă rusoaică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: