Judecătorii din Rusia au întors poliției protocolul pe numele jurnalistei Marina Ovsiannikova
Full Article 2 minutes read

Judecătorii din Rusia au întors poliției protocolul pe numele jurnalistei Marina Ovsiannikova

Instanța de judecată din Moscova a returnat poliției protocolul pe numele Marinei Ovsiannikova, ex-redactor al postului de televiziune Pervîi Kanal din Rusia, informează BBC. Magistrații au luat decizia în pofida faptului că, săptămâna trecută, fusese stabilită data primei ședințe de judecată. 

Pe numele Marinei Ovsiannikova a fost inițiat un dosar administrativ pentru „discreditarea armatei ruse”, aceasta riscând o nouă amendă.

Pe 28 martie, judecătorii au decis să returneze poliției protocolul. Avocatul jurnalistei, Serghei Badamșin, a remarcat că instanța a luat această decizie deși fusese planificată deja prima ședință de judecată.

Jurnalista a fost anterior amendată cu 30 000 ruble pentru organizarea unei manifestații neautorizate, după ce, pe 14 martie, a apărut în emisie directă, în spatele prezentatoarei emisiunii „Vremea” Ekaterina Andreeva, cu o pancartă pe care era scris un mesaj anti-propagandă și anti-război. Ovsiannikova a fost reținută după această faptă și, potrivit ei, a fost audiată timp de 14 ore.

Ulterior, jurnalista s-a concediat de la Pervîi Kanal. Directorul adjunct al postului de televiziune Pervîi Kanal, Kirill Kleimenov a calificat cele întâmplate drept „act de trădare” și a menționat că, cu puțin timp înainte de incident, Ovsiannikova ar fi luat legătura cu Ambasada Marii Britanii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: