Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă cel puțin 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă cel puțin 20 de zile

Marina Tauber, deputata Partidului „ȘOR”, va rămâne în arest la domiciliu încă cel puțin 20 de zile. Decizia a fost luată pe 6 octombrie de Curtea de Apel Chișinău.

„Astazi, in rezultatul examinării recursurilor înaintate de procurorul de caz și apărătorii Marinei Tauber, magistrații Curții de Apel Chișinău au dispus respingerea acestora și menținerea deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care i-a fost prelungită măsura preventivă în privința Marinei Tauber pe un termen de 20 zile”, a precizat Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale.

Și de această dată, parlamentara Marina Tauber s-a prezentat la ședința de judecată într-un tricou pe care scria „Jos Maia Sandu”.

„Noi vom continua să luptăm. Deși ei încearcă prin orice metode să ne facă mai slabi. Noi înțelegem clar că am venit în politică ca să obținem rezultate pentru oameni”, a declarat Tauber înainte de ședință.

Ulterior, aceasta a reiterat că procurorii și judecătorii ar fi „presați” de către partidul de guvernare și președinta țării Maia Sandu, acuzații pe care PAS și Președinția le-au respins în repetate rânduri.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea a fost deținută în Penitenciarul nr. 13. La mijlocul lunii septembrie, judecătorii au decis plasarea acesteia în arest la domiciliu.

Deputata pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: