Meniul model pentru grădinițele din Chișinău va fi schimbat din nou
Full Article 2 minutes read

Meniul model pentru grădinițele din Chișinău va fi schimbat din nou

În grădinițele din Chișinău, meniul poate fi schimbat din nou. Primăria consideră că copiii nu sunt obișnuiți să consume alimente care au fost incluse în alimentație la insistențele unor asociații de părinți, iar aceștia sunt nevoiți să le arunce. Despre aceasta a vorbit primarul Chișinăului, Ion Ceban, pe 15 noiembrie, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

„Mai multe persoane, asociații de părinți au solicitat introducerea în meniurile zilnice ale copiilor mai mult fructe și legume, printre care broccoli, conopidă etc. Dar în practică s-a demonstrat că cei mici, de fapt, nu sunt învățați să consume aceste produse și pur și simplu nu le mănâncă. Această mâncare ajunge să fie cumpărată, pe alocuri fiind și destul de scumpă, este pregătită și nu este consumată. Rog experții să elaboreze un meniu cu aceeași cantitate de vitamine și calorii de care au nevoie copiii în fiecare zi. Elaborați un meniu pe care și l-ar dori copiii”, susține Ion Ceban.

Totodată, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a spus că uneori agenții economici nu furnizează cantitatea necesară de alimente instituțiilor de învățământ preșcolar, invocând o creștere bruscă a prețurilor și lipsa stocurilor.

Între timp, susține Pavaloi, a scăzut considerabil cantitatea de cartofi, de zahăr, crupe, unt și alte produse, care anterior erau preferate de copii. În același timp, s-a majorat cantitatea zilnică de legume, în special crudități, care, potrivit directorilor de grădinițe, nu sunt pe placul copiilor.

Amintim că pe 1 februarie, în toate grădiniţele din capitală a fost introdus „Meniul unic”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: