Mercenarii beți ai lui Kadîrov și militarii ruși s-au împușcat lângă Mariupol: 4 soldați au murit
Full Article 2 minutes read

Mercenarii beți ai lui Kadîrov și militarii ruși s-au împușcat lângă Mariupol: 4 soldați au murit

Un schimb de focuri între un grup de mercenari beți ai liderului cecen Ramzan Kadîrov, aliat al Moscovei, și militari ruși a avut loc într-o zonă ocuaptă a Ucrainei. În rezultat, patru soldați ai armatei ruse au murit, relatează Nexta. Totodată, mai mulți civili au fost răniți.

Incidentul ar fi avut loc pe 11 august, în satul Urzuf, situat la circa 50 de kilometri sud-vest de orașul Mariupol, zonă controlată de armata rusă.

„În satul ocupat Urzuf a avut loc un schimb de focuri între kadîroviți și militarii ruși. Patru ocupanți au fost uciși”, a declarat consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriuşcenko.

Potrivit sursei citate, cecenii lui Kadârov, care ar fi fost în stare de ebrietate, au început să tragă în militarii ruși, motivul conflictului nefiind cunoscut. În urma incidentului au murit patru soldați ruși, dar s-au înregistrați răniți și în rândul civililor, a informat serviciului de presă al Consiliului municipal Mariupol.

Tensiunile între diferite facțiuni ale forțelor trimise de Rusia în Ucraina nu sunt neobișnuite. Pe timpul invaziei ruse în Ucraina au fost înregistrate numeroase conflicte, mai mult sau mai puțin mocnite, între trupele Wagner și soldații ruși sau între cecenii lui Kadîrov și mercenarii lui Prigojin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: