Mii de case locuit, zeci de instituții de învățământ, spitale și primării, afectate de intemperii. Guvernul a făcut bilanțul
Full Article 2 minutes read

Mii de case locuit, zeci de instituții de învățământ, spitale și primării, afectate de intemperii. Guvernul a făcut bilanțul

Intemperiile de săptămâna trecută au cauzat prejudicii materiale în 74 de localități din țară. În total, au fost afectate, potrivit Guvernului, mii de case de locuit, zeci de instituții de învățământ, spitale, primării, centre de plasament și alte locații. Autoritățile dau asigurări că au fost și sunt alături de toți cei care au nevoie.  

Putătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, susține că 423 de angajați ai Ministerul Afacerilor Interne au intervenit cu 106 unități de tehnică din dotare, pentru a remedia efectele intemperiilor. Eforturilor as-au alăturat și 101 militari, cu 33 unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

Până azi, autoritățile au eliberat, din rezervele de stat, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, 200 m3 de cherestea pentru raionul Edineț, 55,5 m3 pentru Rîșcani și 11,5 m3 pentru Hîncești. Volumele oferite sunt cele solicitate. Pentru Drochia au fost alocate 36,6 m3 de cherestea, din totalul de 45 m3 solicitați. Potrivit lui Vodă,40,7 m3 urmează a distribuiți azi, 2 august, pentru Drochia și Dondușeni.

Intemperiile au adus pagube semnificative infrastructurii naționale. Astfel, în rezultatul precipitațiilor au fost afectate 47 sectoare de drumuri publice naționale aflate în administrarea S.A. “Drumuri” din teritoriu, 453 copaci au fost doborâți. Pentru aducerea rețelei de drumuri în stare inițială de funcționare sunt antrenate în lucru 94 utilaje speciale și 141 muncitori rutieri.

Amintim că săptămâna trecută, Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat acordarea bunurilor în valoare de peste 16 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor ploilor și rafalelor de vânt din regiunile afectate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: