Militarii moldoveni se pregătesc în Germania pentru operațiuni internaţionale. Participă inclusiv soldați din SUA
Full Article 2 minutes read

Militarii moldoveni se pregătesc în Germania pentru operațiuni internaţionale. Participă inclusiv soldați din SUA

Mai mulți militari moldoveni participă la un exercițiu internațional care are loc în Germania. Aceștia se antrenează alături de militari din Italia, Grecia, Georgia, România, Spania, Lituania, inclusiv Statele Unite ale Americii (SUA). Scopul exerciţiului este pregătirea în comun pentru operații internaţionale şi creşterea nivelului de interoperabilitate. 

Un pluton de militari din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” participă, în perioada 13 octombrie – 4 noiembrie, la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve XIX”, desfăşurat în Germania, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova, pe 20 octombrie.

Militarii moldoveni execută, în comun cu colegii din armatele partenere, misiuni de planificare, pază, patrulare, cercetare, sprijin şi evacuare medicală. Scopul exerciţiului este pregătirea în comun a militarilor pentru operații internaţionale şi creşterea nivelului de interoperabilitate a militarilor Armatei Naţionale cu cei ale ţărilor partenere”, au menționat reprezentanții Ministerului de la Chișinău.

La exerciţiul din acest an, potrivit Ministerului, sunt antrenaţi circa 4 200 de militari din Italia, Grecia, Georgia, România, Spania, Lituania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Suedia, Finlanda, Slovenia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii.

Se menționează că Armata Naţională participă la „Combined Resolve” începând cu anul 2012.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: