Ministra Justiției, mesaj pentru procurorii reuniți în Adunare Generală: „Demonstrați că vă doriți schimbarea”. Dragalin lipsește
Full Article 2 minutes read

Ministra Justiției, mesaj pentru procurorii reuniți în Adunare Generală: „Demonstrați că vă doriți schimbarea”. Dragalin lipsește

Ministra Justiției, Veronica Moraru-Mihailov, a adresat un mesaj acuzatorilor reuniți astăzi, 22 decembrie, la Chișinău, pentru Adunarea Generală a Procurorilor, unde urmează să fie aleși membrii Consiliului Superior al Procuraturii (CSP) dintre candidații care au trecut evaluarea integrității etice și financiare – Pre-Vettingul. Ministra a îndemnat procurorii să se implice „activ” în acest exercițiu.  

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru sistemul procuraturii. (…) Îndemn și încurajez toți procurorii să se implice activ în acest exercițiu și să avanseze pentru ca să fie format un organ de auto-administrare cu membri profesioniști și integri, care să contribuie la reformarea justiției și combaterea corupției, la creșterea încrederii oamenilor în procuratură. (…) Stimați procurori, societatea are așteptări mari și justificate. Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea și să puneți umărul ca acest lucru să se întâmple” – a scris ministra Justiției pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Adunarea Generală a Procurorilor a fost convocată, pentru prima dată după aproximativ trei ani de la ultima ședință, în luna august, curent. Acuzatorii urmau să-și aleagă reprezentanți în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), însă cu votul a peste 250 de procurori, Adunarea a fost amânată, la propunerea a trei procurori care nu au trecut evaluarea pre-vetting, dar în cazul cărora Curtea Supremă de Justiție a dispus reevaluarea. Detalii – AICI.

Recent, Consiliul Superior al Procurorilor, a hotărât că Adunarea Generală a Procurilor, începută în luna august, va continua pe 22 decembrie. Procurorii urmează să se revină, în cadrul ședinței de astăzi, la alegerile pentru CSP.

Adunarea a început la ora 10:00, cu un discurs din partea procurorului general interimar, Ion Munteanu. Șefa Procuraturii Antirocupție, Veronica Dragalin, lipsește de la ședință, întrucât este în concediu. Evenimentul poate fi urmărit în direct – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: