Ministru fără minister. Ce înseamnă „ministru fără portofoliu”, noua funcție a Cristinei Gherasimov
Full Article 1 minutes read

Ministru fără minister. Ce înseamnă „ministru fără portofoliu”, noua funcție a Cristinei Gherasimov

Cristina Gherasimov, proaspăt numită în funcția de ministru pentru Afaceri Europene, va fi ministru fără portofoliu. Acest lucru înseamnă că în cadrul Guvernului Republicii Moldova nu va fi constituit un nou minister, iar Gherasimov va conduce Biroul pentru integrare europeană. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă pentru NM.

Ministru fără portofoliu înseamnă că există un domeniu de care este ministrul este responsabil, însă fără un aparat central. Prin urmare, nu se crează un minister nou, Cristina Gherasimov va fi membră a guvernului, însă va conduce biroul pentru integrare europeană”, a declarat Daniel Vodă.

Cristina Gherasimov nu este primul ministru fără portofoliu. În aceeași poziție se află și vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Un alt exemplu de acest fel a fost cel a lui Gheorghe Brega, care a deținut funcția de „vicepremier pe probleme sociale”.

Precizăm că Cristina Gherasimov a fost numită ministru pentru Afaceri Europene pe 24 ianuarie. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Cine este Cristina Gherasimov și cu ce avere a venit în Guvern aflați AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: