Moarte tragică a unui moldovean în Italia: A fost zdrobit de o betonieră, la locul de muncă
Full Article 2 minutes read

Moarte tragică a unui moldovean în Italia: A fost zdrobit de o betonieră, la locul de muncă

Un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 56 de ani, și-a pierdut viața în Italia, în timp ce se afla la locul de muncă, scrie publicația Rotalianul cu referire la Rai News. Potrivit sursei, moldoveanul a murit zdrobit de angrenajele unei betoniere, în timp ce încerca să o curețe. Tragedia ar fi avut loc în după-amiaza zilei de marți, 10 octombrie, în parcarea unui depozit de produse de construcții din Cesena, regiunea Emilia-Romagna.

Potrivit datelor preliminare, moldoveanul folosea un ciocan pneumatic pentru a îndepărta resturile de ciment din interiorul betonierei când, dintr-un motiv încă neclar, mașinăria s-a pus în funcțiune, lăsându-l fără scăpare.

Sursa citată precizează că bărbatul originar din Moldova nu era angajat al companiei, până la acest moment nefiind clar sub ce tip de contract presta acesta servicii. Sindicatele italiene nu exclud că bărbatul ar fi lucrat în mod ilegal, la negru.

Presa din Italia scrie că accidentul de muncă în care și-a pierdut viața cetățeanul moldovean vine la doar  24 de ore și la numai câțiva kilometri distanță de cel din Gambettola, unde un muncitor în vârstă de 42 de ani a fost strivit de un stivuitor la o fermă.

În total, de la începutul anului, potrivit sursei citate, 52 de lucrători și-au pierdut viața în Italia în timp ce se aflau la serviciu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: