Moldindconbank este în continuare lider pe piața cardurilor din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Moldindconbank este lider incontestabil pe piața cardurilor bancare din Republica Moldova și anul trecut, și-a îmbunătățit pozițiile. Acest lucru este confirmat de raportul Băncii Naționale a Moldovei. Astfel, conform datelor pentru trimestrul III din 2020, Moldindconbank deține o cotă de 38,14% din piața cardurilor puse în circulație, atingând un portofoliu de peste 821 de mii de carduri, dintre cele aproximativ 2,15 milioane emise în țară.

Numărul cardurilor emise de Moldindconbank a crescut cu mai mult de 83 de mii, comparativ cu începutul anului trecut. Raportul BNM mai arată că a crescut cu mai mult de 33 de mii și numărul cardurilor salariale, emise de instituție. Acest lucru înseamnă că aproape 466 de mii de angajați din țară (37,62%) își primesc salariile prin intermediul Moldindconbank.

O pondere și mai mare, și tot în creștere, este în cazul cardurilor sociale – 43,68% sau aproape 183 mii din totalul de 418 mii de carduri de acest tip, destinate pentru primirea pensiilor şi indemnizațiilor de la CNAS.

Moldindconbank deține întâietatea și în ceea ce privește numărul și valoarea operațiunilor efectuate cu carduri în trimestrul III din 2020. Peste 9,3 milioane de operațiuni (37,34%), în valoare de 6,41 miliarde lei (32,55%) au fost efectuate cu ajutorul cardurilor emise de Moldindconbank.

Instituția financiară deține întâietatea și în ceea ce privește plățile fără numerar. Numărul acestora este de aproape 6,9 milioane de tranzacții sau 37,62% din toate plățile efectuate cu cardurile din RM. Valoarea acestora depășește cifra de 1,9 miliarde de lei (34,88%), conform raportului pentru trimestrul III din 2020.

Este de menționat că, în 9 luni din anul trecut, numărul operațiunilor cu cardurile emise de Moldindconbank a crescut cu aproape 1,7 milioane de tranzacții.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: