Moldova nu va mai colabora cu CSI în problemele ce țin de dezarmare. Guvernul a aprobat denunțarea acordului
Full Article 50 second read

Moldova nu va mai colabora cu CSI în problemele ce țin de dezarmare. Guvernul a aprobat denunțarea acordului

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței din 14 august, denunțarea Acordului Comunității Statelor Independente privind crearea Comisiei consultative comune în problemele dezarmării. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării.

Ministerul a precizat că acordul respectiv, care a fost încheiat la Bișkek, la 9 octombrie 1992, nu a fost implementat de țara noastră, ținând cont de faptul că, la momentul constituirii Comunităţii Statelor Independente, Republica Moldova a exclus cooperarea în domeniile politico-militare, aceasta venind în contradicție cu principiile suveranităţii şi independenţei statului nostru.

În același timp, Republica Moldova asigură respectarea angajamentelor internaționale asumate, în partea ce ține de limitele legale asupra armamentului și tehnicii militare, prin implementarea prevederilor Tratatului privind forțele armate convenționale în Europa, din 1 iulie 1992, și Documentului de la Viena din 2011 privind consolidarea încrederii și securității”, a precizat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: