Moldova renunță la acordul cu CSI privind mecanismele de interacțiune în asigurarea Trupelor de Grăniceri cu armament și tehnică militară
Full Article 50 second read

Moldova renunță la acordul cu CSI privind mecanismele de interacțiune în asigurarea Trupelor de Grăniceri cu armament și tehnică militară

Republica Moldova urmează să denunțe un acord care stabilește mecanismele de interacțiune în ceea ce privește asigurarea Trupelor de Grăniceri ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente cu armament și tehnică militară.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind denunțarea Acordului cu privire la principiile asigurării Trupelor de grăniceri cu armament, tehnică militară și alte resurse materiale, organizării lucrărilor de cercetări științifice și experimentale de construcție, semnat la Tașkent, la 15 mai 1992.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acordul și-a epuizat relevanța pentru Republica Moldova la scurt timp după încheiere, respectiv nu a fost pus în aplicare de către autoritățile competente.

De menționat că, în sesiunea de primăvară, Parlamentul a denunțat opt acorduri încheiate pe platforma CSI. Alte șase proiecte de denunțare a acordurilor cu CSI sunt înregistrate în Parlament și urmează a fi examinate de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: