„Moldova – singura patrie pentru micul popor găgăuz”. Declarația Adunării Populare din Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

„Moldova – singura patrie pentru micul popor găgăuz”. Declarația Adunării Populare din Găgăuzia

Găgăuzia este parte integrantă și indivizibilă a Republicii Moldova și reprezintă o amenințare doar pentru cei care susțin ideea unirii cu alte state. O declarație în acest sens a fost făcută de prezidiul Adunării Populare din Găgăuzia în legătură cu afirmațiile din spaţiul public cu privire la tendinţele separatiste ale Autonomiei. 

Prezidiul Adunării Populare din Găgăuzia menționează că în spațiul media au apărut mai multe publicații „despre pericolul emanat de Găgăuzia pentru integritatea și securitatea Republicii Moldova”.

„Unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, în contextul istoric, prezent și viitor, este parte integrantă și indivizibilă a Republicii Moldova. Autonomia găgăuză este o formă de autodeterminare a poporului găgăuz, dar exclusiv în cadrul unui singur stat moldovenesc, care a devenit singura patrie pentru micul popor găgăuz”, se arată în declarația prezidiului.

Se mai menționează că „orice declarații ale politicienilor și altor oficialități din spațiul public despre „separatismul autonomiei găgăuze” sunt nefondate și periculoase” – „au scopul de a semăna discordie între popoarele găgăuze și moldovenești, care sunt părți cheie ale unei singure națiuni moldovenești”.

„Autonomia găgăuză este o amenințare doar pentru acele persoane și instituții ale puterii care propovăduiesc ideea unirii cu alte state și cred că Republica Moldova este un proiect de stat temporar, creat artificial și fără viitor”, a conchis prezidiul Adunării Populare din Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: