Năstase revine la MAI și refuză propunerea lui Ceban, privind o coaliție ACUM-PSRM în Consiliul municipal
Full Article 3 minutes read

Năstase revine la MAI și refuză propunerea lui Ceban, privind o coaliție ACUM-PSRM în Consiliul municipal

Președintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat că va reveni în funcția de ministru de interne. Totodată, acesta a anunțat că reprezentanții blocului ACUM, din cadrul Consiliului municipal Chișinău, nu vor face o coaliție cu cei ai PSRM. Totuși, acesta a precizat că consilierii blocului ACUM vor susține proiectele despre care vor considera că sunt în beneficiul capitalei.

Într-o conferință de presă, în cadrul căreia a fost însoțit de unii colegi de partid, Năstase le-a mulțumit locuitorilor capitalei care au „ieșit benevol la vot, indiferent de opțiunea lor electorală”. „În calitate de lider politic, am decontat la acest scrutin faptul că unii cetățeni simt că nu ne mișcăm suficient de repede și că am făcut prea multe compromisuri. De aceea, vreau să fiu foarte categoric: Platforma DA și blocul ACUM nu se va abate de la procesul de reformă profundă a societății noastre, de asanare a justiției și procuraturii”, a spus Andrei Năstase. Totodată, acesta a remarcat „diferența uriașă de resurse financiare și media” de care au beneficiat candidații.

De asemenea, Andrei Năstase a anunțat o reformare a partidului din care face parte: „Împreună cu colegii mei din Platforma DA am decis să facem o analiză lucidă a stării de lucruri, iar în decurs de o lună, vom dezbate la forurile superioare de conducere situația din partid și vom vedea cum putem să transpunem mai bine aceste obiective la nivel guvernamental și parlamentar. Ne propunem și o reformă internă a partidului.”

Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să plece din țară, așa cum declarase anterior, referindu-se la cazul în care nu va reuși să ajungă în funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase a spus că va rămâne în Republica Moldova. „Mi-e drag atât de mult acest pământ, mi-e dragă atât de mult această țară, mi-e drag prea mult acest oraș.”

Andrei Năstase l-a felicitat pentru reușită pe contracanditatul său, Ion Ceban, însă l-a îndemnat să înceteze „show-urile”: „Domnul Ceban, ieri, la ora 9, mi-a dat un telefon, în momentul în care eu vorbeam pe altă linie cu altcineva. La ora 9.29 l-am sunat eu, însă nu mi-a răspuns. Am văzut că face și din asta show la televizor. Am o rugăminte pentru toți în această țară, nu doar pentru domnul Ceban: să înceteze show-ul. Oamenii s-au săturat de show.”

În urma scrutinului electoral din 3 noiembrie, candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 52,39% din voturi, iar Andrei Năstase – 47,61%. Astfel, după ce îi va fi validat mandatul, Ion Ceban va deveni primul reprezentant al unui partid de stânga care ajunge în funcția de edil al capitalei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: