Nemerenco a prezentat la un forum din Estonia politicile Moldovei în domeniul sănătății
Full Article 2 minutes read

Nemerenco a prezentat la un forum din Estonia politicile Moldovei în domeniul sănătății

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, se află într-o vizită oficială la Tallinn, Estonia. Oficiala a participat luni, 11 noiembrie, la o întrunire a inițiativei Țărilor Mici, care a reunit oficiali din țări precum Cipru, Islanda, Letonia, Malta, Luxemburg, Muntenegru, Andorra sau San Marino. Ministra a prezentat, în cele două intervenții pe care le-a avut, politicile în domeniul sănătății pe care își propune să le implementeze, anunță ministerul de resort.

Ministerul Sănătății anunță că discuțiile din cadrul forumului au vizat oportunitățile actuale pentru inovația digitală, dar și optimizarea performanței resurselor umane din domeniul sănătății.

„Republica Moldova a prezentat politicile sale, care vin să susțină investițiile menite să sprijine creșterea salariilor, atragerea personalului medical în zonele rurale, prin acoperirea mai multor cheltuieli ce țin de navetă, de trai și de dezvoltare profesională, inclusiv facilitarea instruirilor peste hotare ale cadrelor medicale”, precizează sursa citată într-un comunicat.

Ministerul anunță că ministra Sănătății s-a referit, de asemenea, la Strategia de Transformare Digitală a Republicii Moldova pentru anii 2023-2030, care a fost aprobată recent de Guvern, care prevede, printre altele, îmbunătățirea sănătății și bunăstării oamenilor cu ajutorul instrumentelor digitale.

Sursa citată precizează că întâlnirea reprezintă o oportunitate de a aborda provocările și de a împărtăși progresele spre o sănătate mai bună în țările mici din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: