Noi probleme pentru miliardarul rus Mihail Fridman. Sechestru pe vila care îi aducea, lunar, sute de mii de euro
Full Article 2 minutes read

Noi probleme pentru miliardarul rus Mihail Fridman. Sechestru pe vila care îi aducea, lunar, sute de mii de euro

Vila din Saint-Tropez a miliardarului Mihail Fridman a fost pusă sub sechestru, în contextul sancțiunilor UE. Aceasta îi aducea un venit estimat între 180 mii și 440 de mii de euro, lunar, scrie portalul The Insider.

Potrivit unei investigații realizate de jurnaliștii Radio Svoboda, vila aparține oficial firmei franceze SNC COPAB. Beneficiarele acesteia sunt fiicele lui Fridman – Larisa și Ecaterina. 1% îi aparține fostei sale soții.

Familia Fridman obținea un venit estimat între €180 mii și €440 mii, lunar, din chirie. Pe teritoriul proprietății există o piscină, saună, hamam, jacuzzi și pistă separată pentru elicoptere.

Miliardarul Mihail Fridman este unul dintre primii oameni de afaceri vizați de sancțiunile UE de la invazia Ucrainei de către Rusia. Numele său a fost inclus în listă pe 28 februarie, odată cu cel al altui coproprietar al concernului „Afla-Group”, Petr Aven. În decizie se arată că Fridman a contribuit la anexarea Crimeei, în 2014.

Într-un interviu, Fridman s-a plâns că îi este blocat cardul bancar și nu poate cheltui pe lună mai mult de circa $3300. Acesta spunea că nu știe cum să trăiască mai departe, întrucât nu poate plăti nici măcar pentru curățenia locuinței sale.

Potrivit Bloomberg, înainte de război, averea lui Fridman era estimată la $14 miliarde.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: