Nokia părăsește piața din Rusia 
Full Article 2 minutes read

Nokia părăsește piața din Rusia 

Compania finlandeză Nokia și-a anunțat, pe 12 aprilie, retragerea de pe piața rusă. Compania a precizat că a suspendat livrările către Rusia, menționând că încă din primele zile de război, înțelegeau că nu vor mai fi prezenți în Federația Rusă. 

„Încă din primele zile ale invaziei Ucrainei, pentru compania Nokia a fost clar că o prezență pe viitor în Rusia este imposibilă. Acum putem anunța retragerea noastră de pe piața rusească”, a declarat compania.

În același timp, reprezentanții Nokia au subliniat că țările occidentale au avertizat împotriva colapsului rețelelor de telecomunicații din Rusia și au declarat că este important ca rușii să își mențină accesul la internet și informațiile din exterior.

În acest sens, după cum a menționat compania, chiar și cu retragerea din Rusia, Nokia își va păstra sarcina de a sprijini aceste rețele și de a solicita licențele necesare pentru a oferi sprijin, în măsura în care nu contravine sancțiunilor actuale.

Compania a mai declarat că Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările nete ale Nokia în 2021 – „din acest motiv compania nu se așteaptă ca acest lucru să afecteze situația financiară pentru 2022”, spun cei de la Nokia.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: