„Nu a venit, deocamdată, niciun fel de notificare”. Președintele CA, despre preluarea de către Igor Chaika a posturilor Accent TV și Primul în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Nu a venit, deocamdată, niciun fel de notificare”. Președintele CA, despre preluarea de către Igor Chaika a posturilor Accent TV și Primul în Moldova

În adresa Consiliului Audiovizualului (CA) nu a parvenit nici o notificare prin care s-ar certifica faptul că milionarul rus Igor Chaika a devenit proprietar al posturilor de televiziune Accent TV și Primul în Moldova. Mai mult, „cetățenii străini nu sunt acționari în Republica Moldova, însă interesele lor sunt reprezentate de cetățeni ai Republicii Moldova”. Declarațiile aparțin președintelui CA, Dragoș Vicol și au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Informația cu privire la acționariatul dlui Chaika pentru canalul Primul în Moldova noi, cei din Consiliului Audiovizualului, am aflat-o din presă”, a declarat Vicol. „Nu ne putem pronunța în privința autenticității acestei informații din simplul considerent că nu a venit, deocamdată, niciun fel de notificare. Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, există un termen de până la 30 de zile prin care trebuie să fim informați despre anumite modificări care s-au produs în structura acționariatului”, a mai spus președintele CA.

Mai mult, Dragoș Vicol a declarat că „de obicei, cetățenii străini nu sunt acționari în Republica Moldova, însă interesele lor sunt reprezentate de cetățeni ai Republicii Moldova, care, să zicem așa, le reprezintă interesele prin procuri. Însă, de facto, cetățenii străini nu dețin cote-părți în posturi de televiziune sau nu sunt acționari majoritari”.

Amintim că ieri, 9 ianuarie, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a depus un demers pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo, cu privire la preluarea de către Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei, a cotei majoritare a firmei care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova.

Anterior, la acest subiect s-a exprimat și președintele Dodon, care a spus: „sunt foarte multe speculații că sunt televiziunele socialiștilor, a lui Dodon. Din câte înțeleg eu, Primul în Moldova în curand va avea proprietari din Federația Rusă, pentru că ei retranslează contentul rusesc”. 

Fiind întrebat cine ar putea fi nou proprietar, Dodon a răspuns: „nu mă interesează absolut deloc. E televiziunea lor, e canalul lor, lasă ei să-l gestioneze”.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: