Un post TV afiliat lui Șor a contestat în instanță amenzile aplicate de Consiliul Audiovizualului. Decizia judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Un post TV afiliat lui Șor a contestat în instanță amenzile aplicate de Consiliul Audiovizualului. Decizia judecătorilor

Consiliul Audiovizualului (CA) a obținut câștig de cauză, în prima instanță, împotriva „Primul în Moldova” – post TV afiliat fugarului Ilan Șor. Se întâmplă după ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, au respins, pe 14 noiembrie, ca fiind neîntemeiată, acțiunea TELESISTEM-TV SRL, fondatoarea serviciului de televiziune „Primul în Moldova”, anunță CA.

TELESISTEM-TV s-a plâns în instanță pe CA care, pe 11 martie 2022, a sancționat furnizorul cu două amenzi în sumă de 10 000 lei pentru lipsa imparțialității și a echilibrului în știrile difuzate pe 24 și 25 februarie 2022, privind reflectare invaziei Rusiei în Ucraina.

Mai exact, postul TV a fost sancționat pentru că nu ar fi asigurat, în subiectele realizate și prezentate inclusiv în principalul buletin de știri, imparțialitatea, echilibrul și favorizarea liberei formări a opiniilor prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziție, chiar dacă, aparent, acestea ar fi fost reflectate. La fel, „Primul în Moldova” a fost amendat pentru că nu ar fi ținut cont de principiul informării corecte cu privire la un fapt sau eveniment, al verificării și prezentării informației în mod imparțial și cu bună-credință.

Amintim că postul TV „Primul în Moldova”, de rând cu alte cinci televiziuni: RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV, au rămas fără licență, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie 2022.

Autoritatea declara atunci că „decizia a fost luată în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: