„Nu este treaba lui Putin”. Maia Sandu a comentat criticile președintelui Rusiei cu privire la gazele depozitate în Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Nu este treaba lui Putin”. Maia Sandu a comentat criticile președintelui Rusiei cu privire la gazele depozitate în Ucraina

Președinta R. Moldova Maia Sandu susține că gazele naturale cumpărate de partea moldovenească de la Gazprom sunt proprietatea țării noastre și nu îl privește pe liderul rus Vladimir Putin unde sunt acestea depozitate. Șefa statului a comentat în acest mod criticile Kremlinului cu privire la faptul că gazele destinate Moldovei ajung în depozitele din Ucraina. În ceea ce privește decizia de a acționa în judecată „Gazprom”, șefa statului a precizat că concernul rus nu își respectă angajamentele contractuale.

Președinta țării a comentat declarația liderului rus Vladimir Putin, care s-a arătat nedumerit de faptul că gazele cumpărate de Republica Moldova sunt depozitate în Ucraina.

Atâta timp cât noi am plătit pentru aceste gaze, sunt proprietatea R. Moldova și este decizia noastră când le consumăm, dacă nu le consumăm imediat, unde le depozităm. Nu este treaba lui Putin, este doar treaba noastră”, a precizat Sandu, în cadrul ediției din 15 decembrie a emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În ceea ce privește anunțul făcut de vicepremierul Andrei Spînu cu privire la acționarea în judecată a concernului rus Gazprom, șefa statului a declarat:  „Ceea ce îmi este clar mie și celorlalți cetățeni ai R. Moldova este că Gazprom nu își îndeplinește angajamentele, conform contractului. A încălcat prevederile contractelor. Acum dacă există suficiente argumente, este întrebare către ministru”. 

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat într-un interviu publicat pe 13 decembrie  că Chișinăul va acționa în judecată concernul rus „Gazprom” pentru neexecutarea contractului semnat cu SA „Moldovagaz”. Vicepremierul menționează că autoritățile vor cere „inclusiv despăgubiri colaterale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: