O autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor la poligonul municipal de la Țânțăreni
Full Article 1 minutes read

O autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor la poligonul municipal de la Țânțăreni

Compactor nou, în valoare de 6,9 milioane de lei. Regia Autosalubritate, operatorul care evacuează deșeurile solide de pe teritoriul capitalei și le depozitează la poligonul de la Țânțăreni, a cumpărat autospeciala nouă pentru compactarea deșeurilor la poligonul municipal de la Țânțăreni.

Potrivit primăriei municipiului Chișinău autospeciala asigură o rentabilitate de trei ori mai mare decât utilajele existente.

Achiziția fost posibilă datorită unei cofinanțări din partea Fondului Ecologic Național, care a contribuit cu 5,8 milioane de lei și a primăriei Chișinău, care a alocat 1,025 milioane lei.

Grație noului utilaj, care asigură o compactare mai densă a deșeurilor, este diminuată pătrunderea precipitațiilor atmosferice în substraturi. Totodată, este redusă posibilitatea apariției incendiilor și se prelungește termenul de exploatare a poligonului, a anunțat primăria.

În scopul utilizării maxime a mașinii, în luna decembrie 2020, furnizorul a instruit personalul Regiei Autosalubritate, privind corectitudinea folosirii mecanismelor echipamentului livrat. De asemenea, a fost organizată testarea noii unități pe poligon.

Amintim că la sfârșitul anului 2020, Regia Autosalubritate a mai achiziționat 10 autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul orașului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: