O femeie din Râșcani, condamnată la 10 ani de închisoare după ce și-a omorât soțul împreună cu amantul
Full Article 2 minutes read

O femeie din Râșcani, condamnată la 10 ani de închisoare după ce și-a omorât soțul împreună cu amantul

O femeie din Râșcani a fost condamnată la 10 ani de închisoare după ce și-a omorât soțul, în complicitate cu amantul. Decizia a fost luată de Judecătoria Drochia, sediul Râșcani, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit sursei citate, femeia și-a recunoscut vinovăția pentru crima comisă în 2008, la domiciliul familiei dintr-un sat din Râșcani, atunci când aceasta avea vârsta de 39 de ani.

Sentința pronunțată și datele din dosarul penal prezentat în judecată de procurorii PCCOCS relevă faptul că în perioada producerii crimei, familia se ocupa de reparația casei, după revenirea de peste hotare a soțului născut în 1969. Însă, în noaptea cu pricina, între cei doi soți s-a produs o ceartă. Atunci, inculpata și-a apelat amantul pentru a-i veni în ajutor.

Conform sursei citate, la sosire, acesta l-a lovit pe soțul amantei cu parul în cap, în apropierea unei construcții gospodărești a domiciliului familiei, unde soțul a fost ademenit de către inculpată și unde aceasta era așteptată de către amant. Soțul era încă viu după ce a fost doborât la pământ de lovituri, iar potrivit sentinței inculpata a urcat pe acesta și-l strangula în regiunea gâtului cu piciorul și mâinile, în timp ce amantul îi imobilizase picioarele victimei. După decesul victimei, cei doi l-au urcat într-o roabă și l-au îngropat pe malul unui râu din sat, aproape de zorii zilei, loc în care ulterior a fost dezgropat de propriul fecior minor, în 2013, care a aflat despre cele întâmplate.

Femeia a omis să anunțe autoritățile, iar atunci când rudele au alertat oamenii legii despre lipsa acestuia de acasă, aceasta le-a declarat că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe. Ulterior, aceasta a părăsit localitatea și s-a ascuns de oamenii legii, dar a fost reținută, iar dosarul a fost transmis spre investigare procurorilor PCCOCS în martie 2022. În ceea ce privește amantul inculpatei, coparticipant la omor, acesta a fost anunțat în căutare de către autorități.

PCCOCS anunță că, chiar dacă și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, sentința pronunțată în privința femeii poate fi contestată, iar aceasta se prevalează de prezumția nevinovăției până la devenirea definitivă a sentinței judecătorești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: