O vioară de renume mondial, veche de 253 de ani, aproape a ajuns în Moldova
Full Article 2 minutes read

O vioară de renume mondial, veche de 253 de ani, aproape a ajuns în Moldova

Polițiștii de frontieră din regiunea ucraineană Odesa au împiedicat ca una dintre viorile maestrului italian Antonio Stradivari să fie dusă în străinătate. Este vorba despre faimoasa „Regina orchestrei”, depistată într-un autobuz navetă care se deplasa dinspre Ucraina. Informațiile au fost confirmate de Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, scrie Odessa-life.

Polițiștii de frontieră din cadrul detașamentului Belgorod-Dnestrovsk, împreună cu funcționarii vamali, au contracarat tentativa de ducere în străinătate a viorii maestrului italian Antonio Stradivari, fabricată în 1730.

O geantă cu un instrument muzical a fost găsită în cabina autobuzului în timpul controlului la punctul de control „Palanka-Mayaki-Udobnoye”.

O vioară de renume mondial, veche de 253 de ani, aproape a ajuns în Moldova

Odessa-life

Cu toate acestea, polițiștii de frontieră au aflat că instrumentul muzical de renume mondial nu ar avea niciun proprietar. Pasagerii din autobuz, doi bărbați și o femeie, au declarat că vioara în cauză, care cel mai probabil constiuie valoare istorică sau culturală, ar fi o transmitere. Totuși, aceasta nu a fost scoasă de pe teritoriul Ucrainei.

Antonio Stradivari a creat aproape 2 500 de instrumente muzicale unice, însă doar aproximativ 650 de piese au supraviețuit până în zilele noastre. Prin urmare, „Regina Orchestrei” a fost confiscată și trimisă la expertiză, a precizat Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: