Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov își mută afacerile în România? Prima investiție masivă
Full Article 2 minutes read

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov își mută afacerile în România? Prima investiție masivă

Cel mai bogat ucrainean Rinat Ahmetov a semnat prima investiție în România, scrie profit.ro. Averea acestuia este estimată de Forbes la 5,7 miliarde dolari. Compania controlată de Ahmetov a achiziționat, de la o companie românească, o centrală fotovoltaică din județul Mureș. 

DTEK Renewables International, cel mai mare investitor privat de energie din Ucraina, a achiziționat o centrală fotovoltaică, cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, județul Mureș, de la compania românească Finas Invest, cu sediul în Cluj-Napoca.

Potrivit sursei, compania DTK Renewables International este parte a grupului de energie și utilități DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina. Averea lui Rinat Ahmetov este estimată la acest moment de Forbes la 5,7 miliarde dolari.

La finele anului trecut, Finas Group a devenit partener într-un joint venture cu DTEK Renewables International pentru a dezvolta mai multe proiecte de energie din surse regenerabile, în valoare de 150 de milioane de euro.

„Colaborarea între cele două companii a început în decembrie 2021, prin dezvoltarea comună a unui parc eolian de 60 MW în localitatea Ruginoasa, județul Iași, pe o suprafață de 25 de hectare. Investiția în valoare de 90 de milioane de euro se află în acest moment în stadiul de proiectare și de licitații echipamente, urmând a fi finalizată în 2024”, a comunicat presa din România.

În iunie 2022, Finas Group și DTEK Renewables International au demarat un nou proiect, în valoare de 60 de milioane de euro. Este vorba de un parc solar de 65 MW în localitatea Glodeni, județul Mureș, ce se întinde pe 90 de hectare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: