Organizația Mondială a Sănătății pune la îndoială eficiența măsurării temperaturii pentru a identifica persoanele infectate cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

Organizația Mondială a Sănătății pune la îndoială eficiența măsurării temperaturii pentru a identifica persoanele infectate cu coronavirus

Măsurarea temperaturii la persoanele care intră în țară cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului este o măsură scumpă și nu tocmai eficientă. Acest fapt rezultă din recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite Interfax.

„Verificarea temperaturii corporale a persoanelor la intrare sau ieșire din țară nu este în sine o modalitate eficientă de a preveni răspândirea infecției între țări, întrucât persoanele infectate pot fi în perioada de incubație și s-ar putea să nu aibă simptome evidente din cauza stadiului timpuriu al bolii. În plus, aceste măsuri necesită investiții substanțiale și nu ar putea avea efectul scontat”, se arată în recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Pe de altă parte, OMS anunță că „este mai eficient de a oferi recomandări călătorilor cu privire la modul de evitare a infecției, precum și de a completa declarațiile cu privire la starea de sănătate la intrarea în țară, care să conțină datele de contact ale pasagerilor, pentru a evalua în mod corespunzător riscurile și a urmări posibilele lor contacte”.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 1 martie 2020, au fost raportate 87 de mii de cazuri de infecție coronavirusul de tip nou.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: