Partidul „Șansă” confirmă că materialele electorale confiscate de poliție le aparțin: „Au acționat la comanda guvernării PAS”
Full Article 2 minutes read

Partidul „Șansă” confirmă că materialele electorale confiscate de poliție le aparțin: „Au acționat la comanda guvernării PAS”

Partidul „Șansă”, apropiat lui Ilan Șor, confirmă că materialele electorale confiscate de oamenii legii le aparțin. Într-o reacție publică, formațiunea politică, condusă de fostul jurnalist Alexei Lungu a declarat că Poliția ar fi acționat la comanda guvernării. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a catalogat acuzațiile „Șansă” drept „aberații”.

Partidul „Șansă” a confirmat public autenticitatea materialelor confiscate de poliție. Este vorba, în special, despre: tricouri, șepci, pixuri cu sigla partidului.
Partidul „Șansă Ă” precizează că documentația cu privire la serviciile tipografice ar fi fost întocmită cu respectarea legislației, însă că, din cauza unor presupuse presiuni „exercitate de către reprezentanții actualei puteri”, procesul de deschidere a unui cont bancar ar fi tergiversat tergiversat.

„Din această cauză, nu este posibil, deocamdată, de a achita serviciile tipografice prin transfer bancar. Până problema va fi soluționată, materialele vor fi păstrate la tipografie, și vor fi transmise partidului abia după efectuarea plății. (…) Partidul „ȘANSĂ” consideră că poliția a acționat la comandă guvernării PAS, care încearcă prin metode ilegale și abuzive să intimideze concurenții electorali”, se arată în reacția formațiunii politice.

„Sunt niște aberații menite să ascundă ilegalitățile comise sistematic în acest partid. Așteptăm finalitate pe toate dosarele”, a declarat în replică, pentru NM, Adriana Vlas.

Amintim că IGP a anunțat pe 21 septembrie că oamenii legii au depistat și ridicat de la un SRL din Chișinău, care are ca gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe, o cantitate mare de materiale electorale, în lipsa actelor de proveniență legală a materiei prime.  Potrivit poliției, materialele ar fi fost confecționate în lipsa contractului de prestare a serviciilor și fără indicarea numărului edițiilor. Bunurile au fost sigilate, iar poliția urmează să stabilească toate circumstanțele acestei situații.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova se vor desfășura alegeri locale generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: