Partidul „Schimbării” s-a lansat în campania electorală. Gligor: „Chișinăul are nevoie de un primar care nu poate fi cumpărat”
Full Article 2 minutes read

Partidul „Schimbării” s-a lansat în campania electorală. Gligor: „Chișinăul are nevoie de un primar care nu poate fi cumpărat”

Candidatul Partidului „Schimbării” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ștefan Gligor, tot el lider al formațiuni politice, a dat start sâmbătă, pe 14 octombrie, campaniei electorale. Gligor a ales să o facă pe fundalul Hotelului „Național” din centrul capitalei, aflat în ruine.

Gligor și-a prezentat astăzi echipa de consilieri locali și municipali, precum și candidații Partidului „Schimbării”, pe care i-a înaintat la șefia primăriilor din patru suburbii ale capitalei – Grătiești, Bubuieci, Trușeni și Vadul lui Vodă. Politicianul a făcut apel la chișinăuieni să-l susțină pe el și pe echipa sa la alegerile din 5 noiembrie.

„Chișinăul are acum nevoie, mai mult ca niciodată, de consilieri locali, municipali, și oameni care nu pot fi intimidați, speriați, șantajați si, cel mai important, nu pot fi cumpărați. Este nevoie, mai mult ca niciodată, de un primar general care nu poate fi intimidat, speriat, șantajat și, cel mai important, cumpărat, așa cu noi bănuim că s-a întâmplat de multe ori în ultimul an. (…) În 2019 am cerut politicienilor să se unească în jurul societăți chinuite de corupție și crima organizată, acum vă cerem să ne unim împotriva corupție și pentru dezvoltarea municipiului Chișinău”, a declarat Ștefan Gligor.

Gligor susține că s-a lansat cu „întârziere” în campania electorală, pentru că comisia electorală de circumscripție ar fi înregistrat candidații Partidului „Schimbării” pe 13 octombrie, „în ultima oră din termenul prevăzut de lege”.

De menționat că Comisia Electorală Centrală a dat start campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 pe 6 octombrie.

La alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023 curent vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: