Partidul Șor se va adresa la Curtea Constituțională pentru a verifica legalitatea acțiunilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică
Full Article 2 minutes read

Partidul Șor se va adresa la Curtea Constituțională pentru a verifica legalitatea acțiunilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor se va adresa la Curtea Constituțională cu solicitarea de a verifica legalitatea acțiunilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Partidului Șor. Acțiunea are loc în contextul în care, duminică, 28 iunie, polițiștii au venit să închidă parcul de distracții OrheiLand, după ce CNESP a interzis activitatea zonelor de agrement și parcurilor de distracții.

„În Chișinău, nimeni nu implică organele de forță cum s-a întâmplat la OrheiLand. Aici există un primar de-al casei și de aceea totul este permis”, a declarat deputatul Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă. În acest sens, Partidul Șor va depune o sesizare la Curtea Constituțională.

„Sunt sigur că vom demonstra la Curtea Constituțională că acțiunile autorităților nu sunt doar antisociale, ci și neconstituționale”, a mai spus Ulanov.

Precizăm că ieri, 18 iunie, polițiștii urmau să închidă parcul de distracții OrheiLand. Mai multe persoane, inclusiv deputata Marina Tauber s-au opus acestui proces. Ulterior, Inspectoratului General al Poliției a anunțat într-un comunicat că „agentul economic este obligat să se conformeze, de rând cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: