Partidul ȘOR spune că la protestul de azi au fost peste 50 de mii de oameni. Poliția are alte date 
Full Article 2 minutes read

Partidul ȘOR spune că la protestul de azi au fost peste 50 de mii de oameni. Poliția are alte date 

Poliția spune că la protestul organizat astăzi de Partidul ȘOR în centrul capitalei au participat peste 6 mii de persoane. De cealaltă parte, reprezentanții ȘOR declară că peste 50 de mii de oameni au ieșit în stradă, în această duminică. 

După ce s-a încheiat protestul, Poliția Republicii Moldova a anunțat că organizatorii acțiunii au asigurat transport care a ajuns la Chișinău cu o capacitate estimativă de 9300 de locuri, la protest participând aproximativ 6500 de persoane.

La rândul său, Partidul ȘOR spune că astăzi „peste 50 de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS”: „Coloane formate din mii de oameni s-au deplasat spre centrul Chișinăului pe mai multe artere ale capitalei și s-au întâlnit în fața Parlamentului și Președinției”, au declarat reprezentanții Partidului.

Menționăm că astăzi, în preajma Președinției și a Parlamentului Republicii Moldova a avut loc o acțiune de protest. NM a transmis live manifestația, organizată de susținătorii Partidului ȘOR. „Jos Maia Sandu”, au scandat manifestanții. La fel, în cadrul acțiunii de protest s-a anunțat că „Orășelul schimbării se extinde”, fiind instalate noi corturi lângă Președinția Republicii Moldova.

Anterior, președinta Maia Sandu a spus că demisia i-o cer hoții și marii corupți, cei care nu vor ca autoritățile să înfăptuiască reforma justiției.

Deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția vine după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: