PAS are un nou deputat: cine este Veronica Briceag și ce avere a declarat
Full Article 3 minutes read

PAS are un nou deputat: cine este Veronica Briceag și ce avere a declarat

Curtea Constituțională a hotărât pe 30 ianuarie să o declare aleasă în calitate de deputată, pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pe Veronica Briceag. În prezent, Briceag ocupă funcția de șef al cabinetului ministrului Mediului iar urmare a alegerilor locale din 2023 în municipiul Chișinău s-a ales cu funcția de consilieră municipală pe lista PAS. Briceag a anunțat, la ședința Curții Constituționale, că va depune mandatul de consilier municipal. 

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Înainte de aceasta, Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Acțiune și Solidaritate. Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatei Galina Sajin, care a invocat „motive personale”.

În prezent, Veronica Briceag ocupă funcția de șef al cabinetului ministrului Mediului. Mai precizăm că urmare a alegerilor locale din 2023 în municipiul Chișinău, Briceag s-a ales cu funcția de consilieră municipală pe lista PAS.

„Nu ar exista interdicții de a obține acest mandat. (…) Cunosc faptul că în 30 de zile trebuie să-mi asum să depun mandatul de consilier municipal, care sunt la moment, pentru a obține mandatul de deputat. Voi înlătura toate interdicțiile”, a comunicat Briceag la ședința Curții Constituționale. 

Potrivit declarației de avere, în 2022, Briceag a obținut un venit în valoare de 33300.00 MDL de la IS SILVA CHISINAU, fiind în calitate de membru al Consiliului de Administrație, 33300.00 MDL – de la IS IS Chisinau, fiind membru al Consiliului de Administrație și 36800.00 MDL – de la IS SOLDANESTI, la fel fiind membru al Consiliului de Administrație.

Briceag a mai declarat un salariu în valoare de 65500.00 MDL, obținut la Olmar Textil SRL, și 169782.73 MDL – de la Ministerul Mediului. Familia Veronicăi Briceag a obținut și un salariu în valoare de 93600.00 MDL, de la AAC.

Familia Veronicăi Briceag a obținut, în 2022, 3424.00 RON din România drept alocații pentru copil.

Veronica Briceag a declarat un apartament, dobândit în 2013, cu o suprafață totală de 90,5 metri pătrați, cota-parte: 50. Valoarea bunului fiind 532181.0 0 MDL.

Familia Veronicăi Briceag deține două garaje, dar și trei autoturisme.

Amintim că doi candidați de pe lista PAS care, potențial, ar fi putut să o înlocuiască pe deputata Galina Sajin care a demisionat, au refuzat mandatul de parlamentar. Este vorba despre directorul Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din Drochia Iurie Melinte și primarul de Dănceni Victoria Butuc – Guranda. Aceștia au semnat deja declarații de refuz. Astfel, următorul deputat PAS a devenit Veronica Briceag, care îi succede în lista formațiunii pe Melinte și Butuc-Guranda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: