Următorii doi candidați PAS care ar fi putut-o înlocui pe Galina Sajin au refuzat mandatul de deputat: „Nu sunt politician de profesie”
Full Article 2 minutes read

Următorii doi candidați PAS care ar fi putut-o înlocui pe Galina Sajin au refuzat mandatul de deputat: „Nu sunt politician de profesie”

Doi candidați de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care, potențial, ar fi putut să o înlocuiască pe deputata Galina Sajin, care a demisionat, au refuzat mandatul de parlamentar. Este vorbat despre directorul Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din Drochia Iurie Melinte și primarul de Dănceni Victoria Butuc – Guranda. Aceștia au semnat deja declarații de refuz.

„Nu sunt politician de profesie”

Unul dintre cele 63 de mandate de deputat ale fracțiunii PAS a devenit liber, după ce Galina Sajin și-a dat demisia pe 15 ianuarie.

Următorul candidat pe lista PAS la alegerile parlamentare din 2021 este directorul Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din orașul Drochia, Iurie Melinte. În cazul în care Curtea Constituțională îi valida mandatul, Melinte ar fi putut să ocupe funcția de deputat PAS vacantă.

Totuși, acest lucru nu se va întâmpla. Contactat de NM, Iurie Melinte a confirmat că a refuzat potențialul fotoliu de deputat.

Da, am refuzat. În declarație am notat „din motive personale”. De ce?  Nu sunt politician de profesie. Și cred că locul meu este aici unde sunt. În 2023, în urma concursului la funcția de director mi-am asumat realizarea unui Plan de dezvoltare a Liceului „B. P. Hașdeu” și trebuie să-mi onorez datoria”, a menționat el.

Iurie Melinte a declarat că a renunțat la potențialul mandat de parlamentar și din motive de ordin familial. „Am responsabilități care necesită timp și efort și mai ales prezența mea alături de soție, copii și nepoți!”, a adăugat acesta.

„Am o responsabilitate asumată față de dănceneni”

După Iurie Melinte, pe lista PAS figurează primarul satului Dănceni Victoria Butuc-Guranda. Cu toate acestea, femeia a confirmat pe Facebook că a semnat declarația de refuz a mandatului de deputat.

După 4 ani de activitate în Parlament, mi-ar plăcea să revin în calitate de ales al poporului, să-mi aduc contribuția la îmbunătățirea cadrului legal alături de colegii din Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate dar la moment, am o responsabilitate asumată față de dănceneni, pentru a finisa proiectele începute și a realiza obiectivele propuse în campania electorală!”, a menționat ea.

Astfel, următorul deputat PAS ar putea deveni Veronica Briceag-Harbuz. Aceasta îi succede în lista formațiunii pe Melinte și Butuc-Guranda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: