Patriarhul Daniel, cu salariu lunar de mii de euro. Este cel mai bine plătit șef de cult din România
Full Article 2 minutes read

Patriarhul Daniel, cu salariu lunar de mii de euro. Este cel mai bine plătit șef de cult din România

Patriarhul Daniel este cel mai bine plătit șef de cult din România. În 2023, el a fost în topul bugetarilor din România, având un salariu egal cu cel al președintelui Senatului, scrie Antena 3.

Potrivit sursei citate, în anul 2023, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit un salariu lunar de 23.920 lei românești (brut), echivalentul a circa 95 de mii de lei moldovenești sau peste 4.800 euro, sumă care a crescut în 2020 de la 16.600 de roni (aproape 66 mii lei sau peste 3.300 euro).

Mai mult decât atât, patriarhul a avut dreptul să încaseze, pe parcursul anului 2023, o indemnizație de 21.840 de roni (brut), adică echivalentul a peste 86 de mii de lei sau peste 4.400 euro, pentru funcția de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, fiind la egalitate, în grila de salarizare, cu cea de ministru.

În trecut, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a mărturisit că salariul de mitropolit este asigurat din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ceea ce privește partea de management financiar, Patriarhul Daniel a spus că o parte importantă din veniturile sale o donează angajaților cu salarii mici din Administrația patriarhală. Tot el a mai spus că din salariu său mai achiziționează haine și cărți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: