Pensionarea angajaților din structurile de forță: Ministerul Apărării, reacție în contextul unor zvonuri
Full Article 2 minutes read

Pensionarea angajaților din structurile de forță: Ministerul Apărării, reacție în contextul unor zvonuri

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că sunt vehiculate informații precum că se intenționează a fi modificată legislația în ceea ce ține de condițiile de pensionare a angajaților din structurile de forță. Instituția a spus că informația nu corespunde adevărului și nu există o intenție din partea autorităților – de a majora perioada de cotizare. 

Pe 6 octombrie Ministerul Apărării a declarat, în contextul circulării unor zvonuri, că angajații structurilor de forță vor ieși la pensie conform prevederilor legislative actuale.

„În contextul circulării unor zvonuri cu privire la modificările legislației ce ține de condițiile de pensionare a angajaților structurilor de forță, vă informăm că nu se intenționează majorarea perioadei de cotizare, iar angajații structurilor de forță vor ieși la pensie conform prevederilor legislative actuale. Vă rugăm să vă informați din surse sigure”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării.

Zvonurile au apărut pe un canal de Telegram. Cel din urmă a scris pe 5 octombrie că „se elaborează modificări la legislație ce ține condițiile de pensionare a angajaților structurilor de forță”: „Va fi majorată perioada de cotizare, adică angajații structurilor de forță vor ieși la pensie mai târziu decât prevede legea acum. Proiectele vor fi anunțate după alegerile locale, mai aproape de sărbătorile de iarnă, când oamenii intră în febra sărbătorilor și nu au timp să citească știri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: